een plaats voor iedereen 


Contact
  • Radio Radiva is een uniek radiostation, niet alleen vanwege de muziek die het speelt, maar vooral vanwege de rol die het vervult in de gemeenschap. Opgericht in 2021 in Leopoldsburg, is dit station ontstaan met het diepe verlangen om meer te zijn dan alleen een bron van entertainment. Het hart van Radio Radiva's missie is het bieden van een zinvolle dagbesteding aan mensen met een handicap, door hen actief te betrekken bij alle aspecten van de radio-uitzendingen.

Een Plek van Inclusie en Groei


Bij Radio Radiva draait het om het creëren van kansen. We zien het potentieel in iedereen en streven ernaar om een omgeving te bieden waarin mensen met een handicap niet alleen hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, maar ook hun zelfvertrouwen kunnen vergroten. Onze studio's zijn levendige plaatsen waar ideeën borrelen en ieders bijdrage wordt gewaardeerd. Hier worden grenzen verlegd en nieuwe mogelijkheden ontdekt.

Meer dan Muziek


Onze dagelijkse uitzendingen zijn een mix van muziek, gesprekken en bijzondere projecten, allemaal geproduceerd en soms gepresenteerd door onze buitengewone medewerkers. We kiezen bewust voor een breed muzikaal spectrum, van vergeten klassiekers tot experimentele geluiden, waardoor elke dag verrassend en verrijkend is. Maar de ware magie van Radio Radiva ligt in de verhalen die we vertellen—verhalen van strijd, veerkracht, en triomf, die vaak door de presentatoren zelf worden geleefd.

Een Gemeenschap van Ondersteuning


Het station functioneert ook als een sociaal netwerk, een plek waar vriendschappen worden gesmeed en steun wordt gevonden. Voor veel van onze medewerkers is Radio Radiva een tweede thuis; een veilige haven waar ze zichzelf kunnen zijn, los van de uitdagingen die ze in het dagelijkse leven kunnen tegenkomen. De positieve impact hiervan op hun welzijn is onmeetbaar.

Technologie als Brug

 

We maken gebruik van de nieuwste technologieën om onze uitzendingen toegankelijk te maken en om interactie met ons publiek te vergemakkelijken. Dit stelt ons niet alleen in staat om een breder publiek te bereiken, maar geeft onze medewerkers ook de kans om vaardigheden te leren die elders in de samenleving van pas kunnen komen.

De Toekomst Vooruit


Kijkend naar de toekomst, blijft Radio Radiva zich inzetten voor duurzaamheid en innovatie. We blijven nieuwe manieren zoeken om onze impact te vergroten, zowel binnen als buiten de radiostudio. Door onze stem te verheffen, hopen we niet alleen te entertainen en te informeren, maar ook een beweging te inspireren die de kracht van inclusie erkent.

Radio Radiva is meer dan een station; het is een gemeenschap waar iedereen welkom is en iedereen meetelt. Door onze deuren open te zetten voor mensen met een handicap, vieren we diversiteit en bouwen we aan een meer inclusieve wereld, één uitzending per keer.


 

Word Vrijwilliger bij Radio Radiva — Iedereen is Welkom!


Ben je gepassioneerd door radio en klaar om een positieve impact te maken in je gemeenschap? Radio Radiva nodigt je uit om je aan te sluiten als vrijwilliger, met of zonder beperking. Elk lid van onze gemeenschap draagt bij aan een rijkere, meer inclusieve ervaring voor iedereen.

Waarom Vrijwilliger Worden bij Radio Radiva?

Als vrijwilliger bij Radio Radiva kun je:

  • Een ondersteunende omgeving bieden voor mensen met en zonder beperking om hun talenten te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen.
  • Vaardigheden ontwikkelen die waardevol zijn in de radio-industrie en daarbuiten, van technische vaardigheden tot communicatie en teamwork.
  • Deel uitmaken van een unieke gemeenschap die diversiteit omarmt en waar iedereen de kans krijgt om te schitteren.

Jouw Bijdrage Maakt het Verschil

We zoeken vrijwilligers voor een verscheidenheid aan rollen:

  • Technische ondersteuning: Help met de technische aspecten van radio-uitzendingen, van geluidscontrole tot uitzendtechniek.
  • Programmaontwikkeling: Draag bij aan het creëren van boeiende content die onze luisteraars informeert en entertaint.
  • Evenementenorganisatie: Help ons bij het organiseren van evenementen die onze gemeenschap samenbrengen en ons station promoten.
  • Administratieve en ondersteunende taken: Ondersteun onze dagelijkse operaties door te helpen met administratie, marketing, en meer.

Hoe Aanmelden?

Geïnteresseerd in het worden van een vrijwilliger bij Radio Radiva? Bezoek onze website voor meer informatie over het aanmeldingsproces, of stuur ons direct een e-mail. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste individuen die onze visie delen en willen bijdragen aan een inclusieve radiogemeenschap.

Een Inclusieve Gemeenschap

Bij Radio Radiva geloven we dat inclusiviteit onze sterkte is. Ongeacht je achtergrond of capaciteiten, jouw unieke perspectief en vaardigheden zijn waardevol voor ons. Samen bouwen we aan een radio-ervaring die echt van iedereen is.

Radio Radiva: Samen sterk in diversiteit en inclusie, één uitzending per keer.


Verbeter vandaag nog je audioreis

Download onze android app in de Play store